top of page

Midsommar 2020-06-20

Hoppas ni alla har överlevt midsommarafton och att ert firande blev precis så magiskt det ska vara, denna så mytomspunna dag. På Ekedal blev det en midsommarafton vi sent kommer glömma. Alla våra nära och kära var här och barnens glada skratt blandades med kossornas råmande. Det blev sill och nyplockad potatis med lite hemkryddad nubbe. Barnen hade varit ute tidigt och plockat blommor till sina kransar och jordgubbar till efterrätten. När vi sen reste vår vackra lilla midsommarstång hälsade vi sommaren välkommen till dragspelsmusik och dans i ett strålande solsken. Helt enligt traditionen dansade vi "små grodorna" och "jänta och jag" och alla andra ringdanser från förr medan rådjuren betade i skogsbrynet och rävungarnas ystra språng borta vid dungen lockade till skratt. Barnen lekte med kattungarna och svalorna jagade mat till sina ungar och lärkan drillade högre än vanligt. Midsommarafton avslutades först långt inpå småtimmarna efter att grillen släckts och disken var avklarad. Trötta, men nöjda, såg vi solen börja gå upp när vi släkte ner alla ljusen och kröp till sängs efter en förtrollande dag. Och efter en välförtjänt sovmorgon vaknade vi helt utsövda, redo att börja vår midsommardag... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.... Så var det ju inte ... inte alls.. det var ju bara den ultimata midsommardrömmen.. Och den kommer troligtvis inte inträffa under vår livstid. Men ack så underbart det hade varit.


Nej, vår midsommarafton började precis som årets övriga 364 dagar. Jörgen gick upp före tuppen och påbörjade ensilageblandningen till korna så de hade mat så det klarade sig ett dygn. Det ska vara runt 8 ton i blandaren för att det ska räcka till fri tillgång och det tar sin lilla tid. Ytterligare en mindre blandning behövs till kvigorna och sinkorna som går i en egen hage.

Efter frukost fick han vackert sätta sej i traktorn och åka den 3 timmars långa färden till Lilla Edet för att köra gödning åt en samarbetspartner som inte har en egen spridare. Någon gång under småtimmarna kom han hem, helt slutkörd.

Och jag, ja, känslan av att fira midsommar försvann med synen av traktorn som lämnade gården och det blev en helt vanlig fredag med hästar, hundar och kalvar. Lite skjutsande på Lilla M till stan hanns med och slutligen mös vi två ihop i soffan med Mamma Mia och lite snacks innan det var tillåtet att gå och lägga sig.

Midsommaren 2020 blev inte alls som planerat, men tack och lov så kommer ju denna älskade helg tillbaka redan nästa år och då, ja, då ska vi inte jobba ... hoppas jag.

Va rädda om er och njut av den fantastiska sommaren

Med kärlek

//G

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page