top of page

Sommaren är här!!

Sommaren är här!!

Efter att våren lurat oss i flera veckor med snålblåst, isregn och allt annat än smekande vindar så kom sommaren mer eller mindre över en natt. Nu strålar solen från en klarblå himmel, alla sommarfåglar är här och första ensilaget är bärgat. Så efterlängtat och underbart.


Men det är inte bara den kalla våren som varit obehaglig. Vi lever i en tid av restriktioner, karantän och nya dödssiffror i pandemin som skördar offer runt om i världen. 2020 kommer gå till historien som viruset som lamslog hela den moderna världen och aldrig trodde vi väl att vi var så utsatta. Med all den utveckling och teknisk utrustning som finns borde vi väl varit bättre rustade??


Corona är inte bara farlig, den påtvingade isolering och karantän som krävs för att stoppa smittspridningen påverkar vår vardag i allra högsta grad. Stränga förhållningsregler i matbutiken, inställda evenemang och förbud at vistas i större grupper än om 50 personer gäller över hela sommaren. Inget studentutspring som vi är vana vid, bröllop utan gäster och inget besök på äldreboende. T o m begravningar får hållas utan att mer än den absoluta närmsta kretsen får följa den sista vilan.


Tänk att vi skulle vara så sårbara… ett litet, litet virus och hela världen drabbas och länder sätts i karantän med allt vad det innebär. Jag hoppas innerligt vi kommer ur denna kris lite klokare och lite mer ödmjuka inför hela vår tillvaro. Att vi slutar ta vår livsstil för givet och lär oss ta hand om oss själva, våra närmsta och framför allt vår vackra Moder Jord.


I den rådande pandemin ser man ett ökat intresse för valpar. Många är ju hemma mer, sitter i karantän och har mer arbetsuppgifter i hemmet. Ett perfekt tillfälle att skaffa hund kan man tycka. Men är det verkligen det?? Är det verkligen riktigt genomtänkt att skaffa sig en liten varelse som ska finnas i familjen de kommande 15 åren bara för att man har möjlighet att jobba hemma under ett par månaders pandemi? Är man verkligen förberedd, har man kunskapen och ekonomin bara för att man inte kommer iväg på semester??


För hur blir det när vi sakta kommer gå tillbaka till heltidstjänsten, gymnasieeleverna är tillbaka till skolan och ledigheten är förvisad till helger och sommarsemester?? Har man då ordnat det för den lilla valpen när vardagen och rutinerna är tillbaka??


Det är ganska lätt att se hur uppfödare faktiskt ökar antalet kullar i år och det gäller både de som är SKK anslutna och de som bedriver mer eller mindre buskisavel. Och det är så sorligt. I pandemins bakspår ser man mer eller mindre genomtänkta parningar som med all säkerhet kommer öka antalet omplaceringar och valpar som hamnar i hem som från början inte skulle ha ansvar för något levande alls. Visst, självklart är inte alla pandemivalpspekulanter oseriösa och alla uppfödare är verkligen inte bara ute efter pengar, men många har fallit för lockelsen om en lite större ekonomisk vinst och en möjlighet att få in någon extra krona om det går. Och det är hundarna som slutligen kommer att få betala priset vilket gör mig så ledsen. För om det är något vi inte behöver mer av är söta valpar som omplaceras så fort nyhetens behag är över och de hamnar på blocket pga. ”ändrade förhållanden”.


Nej, låt oss hoppas att dessa galenskaper sinar ut sig själva och att alla vackra valpar som föds får de absolut bästa hem som finns

Nu önskar jag er en fantastiskt skön fortsättning på denna onsdag

Med kärlek

// G

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page